lauantai 1. helmikuuta 2014

Martta the Bloggari! ja Bistron herkkuja: Törkeen hyvä jälkkäri





Kuukausi takana "bloggaamista" ja WAU! sivuilla on yli 800 kävijää! Olen todella iloinen ja hieman yllättynyt tuosta määrästä ja näköjään kirjoitukseni ovat kiinnostaneet! Aion siis jatkaa kirjoittelua, sillä tää on ollut oikeesti ihan kivaa. Kiitos kaikille kävijöille ja olisi kiva saada myös kommentteja teksteistä, tiedän että niissä on kirjoitus- ja kielioppivirheitä, mutta niistä en aio ottaa ressiä.





Tässä kuussa meillä tapahtuukin paljon, kuukausien ponnisteluiden jälkeen, vihdoin olen onnistunut löytämään itselleni Ranskan alkeiskurssin ja toivottavasti saan siitä helpotusta arkiasioiden hoitamiseen. Sain vihdoin hankittua itselleni laskettelukypärän joten Alpit Here I come! Rosalla tulee eteen suuret valinnat koskien tulevia opintoja, jotka vaikuttavat hänen jatko-opintoihin.  Hänen tulee valita joko AP-program eli amerikkalainen opinto-ohjelma, joka tähtää amerikkalaisiin yliopistoihin, High School diploma jota voi verrata suomalaiseen lukioon tai sitten IB-program, joka on hieman vaativampi kuin Suomen lukio. Opinto-ohjelmiin pääsy riippuu kevääntodistuksesta ja Rosa haluaisi päästä tuonne IB-linjalle, silloin hänen ei tarvitsisi tehdä lisäkursseja hakiessaan jatkokoulutukseen. IB-linjalle pitää valita kuusi opiskeltavaa ainetta eri ryhmistä kolme "high level" ja kolme "standard level" ainetta. Nämä ainevalinnat tuottavatkin hieman päänvaivaa ja ne pitäisi valita tämän kuun aikana. Ronin tulisi kanssa tehdä ainevalinnat ensi vuodella ja lapset lähtevät Suomen hiihtolomalle sekä Papilla töissä tapahtuu isoja asioita.



Valokuvaprojekti:




Vaikka alkuun kauhistelin tätä projektia, niin nyt huomaan että mulla voi helposti hurahtaa useampi tunti kuvien kanssa koneella. Etenemistä on tapahtunut ja kaikki kuvat ovat nyt yhdessä paikassa ja tuplakuvat on poistettu, nyt pitäisi aloittaa kuvien laittaminen aikajärjestykseen sekä poistaa huonot kuvat tai yrittää parannella niitä. Onneksi täällä on ollut sateisia päiviä, niin on voinut hyvällä omallatunnolla viettää aikaa kuvien kanssa ja usein olen unohtunutkin niitä katselemaan. Hauska nähdä miten lapset ovat muuttuneet sekä mieleen tulee ihania muistoja eri paikoista ja lomista. Tein Macholle oman kuvakansion ja olin jo unohtanut kuinka pieni voi kisu misu olla!






Bistrossa kävi tänään lounasvieraita ja jälkiruokana oli meidän perheen suurta herkkua eli "Törkeen hyvää jälkkäriä"  Tässä Bistron resepti herkkusuille! Tämäkin resepti on äärettömän helppo tehdä eikä vaadi liikaa aikaa.
Tämä jälkkäri tehtiin mansikasta ja valkosuklaasta.
Jälkkäriä voi muunnella erilaisilla lisukkeilla kekseillä, marjoilla ja suklaalla.

Suosittelen lämmöllä!


Törkeen hyvä jälkkäri!
-mansikasta ja valkosuklaasta



4 annosta

 pohja
100 g digestivekeksejä
vahvaa kahvia

täyte

1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata sulatettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

tuoreita mansikoita 
kokeile myös mustikoita tai vadelmia

koristelu

mansikoita
raastettua suklaalastuja

Murskaa digestive-keksit murusiksi 

vaikka kaulimalla muovipussissa 
tai morttelin avulla. 
Murujen ei tarvitse olla hienojakoisia vaan saavat olla rouheisia. 
Jaa keksit neljään tarjoiluastiaan
laita niiden päälle pari ruokalusikallista vahvaa kahvia. 
Sulata valkosuklaaa vesihauteessa. 
Vatkaa kermavaahto ja sekoita toisessa kulhossa kaikki muut täyteaineet 
kun suklaa on jäähtynyt. 
Yhdistä kermavaahto täytteeseen varovasti sekoittaen. 
Jaa seos tarjoiluastioihin ja viipaloi päälle tuoreita mansikoita. 
Koristele annokset raastetulla suklaalla. 


 Avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.