torstai 26. kesäkuuta 2014

Ollaan NIIN New Yorkissa...






Ensimmäistä kertaa New Yorkissa ja moni asia tuntuu jo entuudestaan tutulta, ihan kuin oltaisiin oltu täällä aikaisemmin. Useat kadut, paikat ja nähtävyydet ovat tulleet tutuksi kotisohvalta, mutta äänet, tuoksut ja mittasuhteet puuttuvat. Nyt vasta ymmärtää miten järjettömän kokoisia nuo pilvenpiirtäjät oikein ovat ja hahmottaa elokuvista ja TV-sarjoista tutut kaupungiosat sekä rakennukset. Keräsin pienen kuvasarjan asioista, mitkä minä miellän New Yorkiin ja jotka todella löytyvät katukuvasta. Laitan myöhemmin enemmän juttua kohteesta, mutta tässä tulee ennakkoon pieni kuvapläjäys!



1. Kaupunkinäkymä öisestä Manhattanista 






Tämä on yksi suurimpia elämyksiä mitä olen koskaan kokenut, kuuluu ehdottomasti TOP-10 listalle. Kävimme kaupungin korkeimmassa rakennuksessa Empire State Buildingissa puolen yön jälkeen katsomassa kaupunkia yövalaistuksessa. Kuva ei tee oikeutta näkymälle, mutta se oli jotain aivan uskomatonta.



2. Yellow Cap







Näitä näkee joka puolella pilvin pimein, kyyti on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa ja kyytiin pääsee vinkkaamalla taxin lennosta. Keltaisten taxien rinnalle ovat tulleet vihreät taxit, jotka kyydittävät Manhattanin ulkopuolelle, muihin kaupunginosiin.



3. Katugrillit






Erilaisia ruokavaunuja on pitkin katuja ja vilkkaimmissa paikoissa vaunuja on pitkinä riveinä. Katugrilleistä voi ostaa suolaista ja makeaa, juomia, kahvia, jäätelöä ym.


4. Schoolbus






Näitä tyypillisiä amerikkalaisia keltaisia hauskoja linjureita löytyy myös Manhattanilta, ajelemassa ristiin rastiin kuljettaen lapsia kouluun.


5. Pilvenpiirtäjät






Kaupungissa on todella uskomaton määrä korkeita rakennuksia, yhteensä noin 600 pilvenpiirtäjää, jotka ovat asuin- ja toimistorakennuksia sekä hotelleja. Hissillä liikkumiseen on hyvä varata aikaa. 



6. Aamukahvi nautitaan kävellessä






Aamuisin kaikki kävelevät kahvimuki kädessä ja Deleistä haetaan bagelia aamupalaksi. Helteillä kahvin sijaan haetaan jääteetä tai Espanjasta tuttua Cafe con Hielo eli kahvi jäillä. 



7. Dogsitter






Koiranomistajien työskennellessä heidän koiria ulkoiluttaa Dogsitterit, jotka vievät koiria ulos. Dogsitterien kädet ovat täynnä ulkoilutushihnoja ja eteneminen useiden koirien kanssa näyttää hankalalta.



8. Dollarit





Katoaa helposti! Hinta ei useimmiten ole se mitä näet hintalapussa tai ravintolan laskussa, vaan päälle lisätään verot sekä tipit. Dollareita kaivetaan taskusta tuon tuosta ja välillä tarjoilijat saattavat juosta perään!



9. Palotikkaat 






Jokaisessa talossa on rautaiset palotikkaat, joista tulee mieleen jännityssarjojen ja elokuvien lukuisat rosvo-poliisi takaa-ajot. 



10. Katukoripallo






Lukuisissa puistoissa ja talojen piholla on pieniä katukoripalloalueita,  joissa pelit on käynnissä koko ajan.


2 kommenttia:

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.