maanantai 6. helmikuuta 2017

Täällä ollaan, Bäk in bisnes!






Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Tämä on todella ensimmäinen postaukseni tänä vuonna, sillä jostain syystä en ole vain saanut aikaseksi tehdä uusia postauksia ja sitten tuli eteen valinnan vaikeus mistä postauksesta aloittaa. Edelliset postaukset ovat joulukuulta ja liittyivät 2016 joulukalenteriin, jossa esittelin matkahaaveitani aakkosten mukaan. Tuota juttusarjaa oli ihan äärettömän mukava tehdä, tosin löysin itseni usein haaveilemasta ja surffailemasta sammuttaakseni tiedonjanoani, sekä samalla syntyi monia uusia haaveita.

Hiljaiseloon ei ole ollut mitään erityistä syystä, vaan se on ollut monen asian yhteinen summa, joulukuussa lomailimme Kuubassa, tammikuussa Rosa oli kotona ja nautin hänen seurasta sekä puuhastelimme kaikkea yhdessä, sitten tietenkin uusi vuosi ja uudet kujeet!



Kuuba: Havanna

Kuuba: Varadero

Kuuba: Trinidad

Kuuba: Vinales


Sain joulun alla uskomattoman hevosiin liittyvän tarjouksen eräältä ihanalta punapäältä ja sitä puntaroidessa jouduin todella katsomaan peiliin ja kohtaamaan sen tosiasian, että pikkuhiljaa alkaa olla päätösten aika enkä voi enää lykätä asioita. Minun oli löydettävä vastaus ahdistavaan kysymykseen, mitä kaikki minulta kysyivät: ”Mitä aiot tehdä kun Roni valmistuu?” Tämä ponitarjous pakotti minut miettimään hieman tulevaisuudensuunnitelmia, olin aamulenkillä Varaderon hiekkarannalla ja siinä se sitten valkeni, kun kuuntelin Lauri Tähkää ja lauleskelin ”Minun Suomeni”-biisiä.


”Minun Suomeni
On tähtitaivaan alla
Minun Suomeni
On auki kokonaan
Ja sen löysin kun mä kuljeskelin
Tuolla maailmalla
Minun Suomeni on
Kaunein päällä maan”


Tämän päätöksen jälkeen kotiin palattuani otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin ”marittamisen”, jos joku lukijoista (Papi) ei tiedä mitä maritus on, niin se on japanilaisen Marie Kondon kehittämä siivous metodi, jonka avulla luovutaan turhista tavaroista, sellaisista jotka eivät tuota iloa, vaan ovat riesaksi ns. turhakkeita ja aikasyöppöjä. Jäin vähän koukkuun tuohon ”marittamiseen”, imaisin ekan pinkin kirjan heti ja olen saanut näistä opeista hyviä tipsejä sekä onnistunut taltuttamaan tavarakaaosta, varokaa vaan jatkossa on tulossa ”maritus”-postauksia. Tällä hetkellä ahmin valkoista kirjaa, jonka sain viikonloppuna. (Papi se ei todellakaan ole dekkari, vaikka kieltämättä ”Konmari ja iloa säkenöivä järjestys”-kirja voisi olla huikea jännäri”).



Mahtavat tuliaiset dekkari ja pientä purtavaaa ;)


Hiljaiselon aikana blogi ehti täyttää kolme vuotta ja kuluneen vuoden aikana Martan Matkassa lukijamäärä melkein taas triplaantui, kuten aikaisempina vuosina! Tänä vuonna en edes villeissä uelmissani jaksa uskoa lukijamäärien triplaantuvan. Kiitos kaikille lukijoille ja etenkin niille, jotka jaksavat kommentoida meikäläisen löpinöitä sekä iso hali Ailalle, Fanille, Ninalle ja Viville, jotka jaksavat aina kannustaa minua, unohtamatta tietenkin rakasta perhettä, Roni, Rosa, Papi, Macho ja Mösjöö, jotka joutuvat usein vähän pakostakin Martan touhuihin mukaan. Kiitos ymmärryksestä <3


Geneve- Horse show


Kun tässä nyt on päästy vauhtiin niin jätän suosiolla marras- ja joulukuun tapahtumien postaukset tekemättä, mutta muutaman jutun aion kuitenkin jouluisesta Genevestä kirjoittaa, hevosteluista ja Charlie Chaplinin museosta, jossa vierailimme ParentTime-ryhmän kanssa sekä tietenkin Kuubasta tulee varmasti useita juttuja kunhan saan ne jäsenneltyä.



Esclade-viikonloppu 


Vevey, Charlie Chaplin museo




Tamikuussa tapahtui



La Côte viiniviljelmät, Begnins


Saavuimme aurikoisesta Kuubasta talven keskelle, talvimyrsky La Bise riehui jälleen kerran ja erilaiset jääveistokset ilmestyivät katukuvaan. Tänä vuonna lunta on ollut reippaasti ja jopa täällä alhaalla se pysyi pitkään maassa tuoden valoa. Ylhäällä tallilla on taas ollut hieman sumuista, mutta lunta ollut reippaasti ja me ollaan Fux-ponin kanssa päästy aivan huikeille maastoreiteille.



Versoix, La Bise myrskyn jälkeen


Fux-poni <3


Olen nauttinut talvisista maisemista ja käynyt kävelyllä valkoisilla viinitarhoilla ja Rosan kanssa käytiin lumikenkäilemässä sekä nyt saan ruksata ensimmäisen kohteen”must see Switzerland”-listaltani, sillä kävimme Château d’OEx:in kuumailmapallotapahtumassa, tästä kirjoitan myöhemmin oman postauksen.


Vähän on sumua...


Winterfun :)


Château d'OEx ja kuumailmapallot



Äiti tytär laatuaikaa...


Teimme ihanan Brocante-ostosmatkan Gruyerin lähellä sijaitsevaan Bulleen ja vihdoin löysin kauan kaipaamani bistro-tuolit, olen niin HAPPY! Vaikka olen käynyt tavaroita läpi Konmarin innoittamana niin aina voi jotain kivaa hankkia, kevät tulee joo ja sisustusvimma on taas päällä, joten täältä tullaan Brocantet!



Siinä ne on! :)



4 kommenttia:

  1. Odotan innolla konmaripostausta:) olen yrittänyt päästä romusta ja turhasta eroon, mutta melko huonolla menestyksellä. Pitää varmaan ostaa toi kirja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse liityin ensin FB- Konmari ryhmään kun olin kuullut "maritus" sanan niin monta kertaa, ryhmästä saa hyviä vinkkejä ja ideoita kuvien kera, kunhan ei vaan ota ryhmää liian vakavasti, itse poimin rusinat pullasta. Kirja on hyvä lukea ja mietiskellä sopiiko tuo "martitus" itselle? Ensimmäisen kirjan jälkeen meni tovi ennen kuin sain itse ahaa-elämyksen, moni kirjan vinkki on ollut itsellä jo pitkään käytössä, mutta "viikkauksesta" koin suurta iloa, ensiksi viikkasin kaikki vaatteeni, jonka jäleen pitkään ihmettelin ja ihailin siistiä vaatekaappiani, ennen kuin aloitin itse poistorumban ;) Tuohon "maritukseen" jää kyllä jumiin, jos vähänkään on tarve saada tavaroita pois, minua ainakin ruokkii eteenpäin kun näen selkeän muutoksen ;) Zemppiä Sari ja palaan aiheeseen...

      Poista
  2. Kiva kun olet taas bäk. Varastossasi onkin aika kasa juttuja, mielenkiintoista.
    Mutta mutta, meinaatko kääntää nokan kohti Suomea. Kukas meille sitten kirjoittelee tarinoita Sveitsistä? Niin se elämä vie ...
    fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin kyllä ajattelin nokka kohti kotimaata, tosin haikein mielin... Nämä Sveitsi-jutut ei hetkessä lopu ja bloggarin saamattomuuden vuoksi ne ei ole ihan heti kirjoitettu. Eiköhän aina joku blogikollega ilmaannu paikkaamaan tuota ammottavaa aukkoa ;D

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.