tiistai 5. syyskuuta 2017

Elokuun elämyksiä





Jos heinäkuussa tuli reissattua paljon Ranskassa niin elokuun teemana on ollut ehdottomasti Sveitsi. Kuukausi alkoi räväkästi ilotulituksilla, joita järjestettiin useissa kaupungeissa Sveitsin kansallispäivän kunniaksi. Mekin kävimme niitä ihailemassa naapurikaupungissamme Versoixissa. Tänään TJ-kalenterissa on jäljellä 6 viikkoa eli 41 päivää ja meillä pyörii muuttoliikkeiden edustajia tekemässä arviointia kuorman määrästä, hieman jännittää tuo lopullinen lukema, Papin arvio meni ihan poskelleen ja ei se meikäläisenkään ihan oikein mennyt. Tästähän voisi järjestää oikein kilpailun, kuka arvaa muuttokuorman koon lähimmäksi oikein ja palkinnoksi voin luvata ettei tarvitse osallistua kuorman purkamiseen…


Elämää Sveitsissä


Tein itselleni muistoksi ystävänikirjan, joka on kiertänyt kaveripiirissä 


Paluumuutto lähestyy kovaa vauhtia, eikä asunnon sekä työpaikan kanssa ole vielä tärpännyt, vaikka odotin markkinoiden vilkastuvan niiden suhteen elokuussa lomien jälkeen. Tein TJ-kalenterin ja huomasin että päivät vähenee tiuhaan tahtiin eli nyt on pakko ryhtyä hoitamaan muuttoon liittyviä asioita vaikka osoitetta ei vielä ole.

Laitoin myynti-ilmoituksia erilaisiin FB-ryhmiin, nyt ei ainakaan aika käy pitkäksi kun vastailen viesteihin ja sovin tapaamisia ostajien kanssa, jotka sitten peruvat ne viime hetkellä… Tähän mennessä ehkä paras ehdotus on tullut käytetystä jääkaapista: ”tarjoan 50 rahaa ja 100 rahan edestä Sushia”. (tätä en muuten kertonut Papille, sillä hän olisi tehnyt kaupat heti) Taisin pyytää tuosta jääkaapista liian vähän, sillä sain siitä viestejä ihan älyttömästi, hellyin kuitenkin myymään sen ”jonon” ohi eräälle sinnikkäälle opiskelijalle, joka aneli sitä hartaasti. Tyttö oli niin iloinen saadessaan kaapin ja olisi halunnut antaa siitä extraa, kun kuulemma myin sen liian halvalla. Katsoin hänen muuttokuormaa ja tuli ihan oma tytär mieleen, toivon että joku jossain ajattelee myös häntä vastaavassa tilanteessa.

Mä niin vihaan muuttamista, voisiko vaan heilauttaa taikasauvaa ja saisi siten turhat tavarat pois ja loput omille paikoille? Tällä hetkellä todella kartoitetaan muuttoliikettä, tänään on käynyt pari muuttoliikkeen edustajaa arvioimassa mahdollista kuormaa ja tuskan hiki alkaa taas nousta, sillä edellinen muutto ahdistaa vieläkin ja saa ihon kananlihalle. Peukut pystyyn ehkä tässä vielä joku osoite tavaroille keksitään…


Matkailu


Tytöt liikenteessä


Alkukuusta lähdettiin Rosan kanssa tyttöjen Roadtripille, alun perin piti lähteä Etelä-Ranskaan, mutta laajat tulipalot saivat meidät muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia ja päädyimme harrastamaan kotimaanmatkailua. Pohdimme että Etelä-Ranskaan pääsee helposti koska vaan, mutta kuinka usein meidän tulee jatkossa reissattua ympäri Sveitsiä? Meillä molemmilla oli mielessä monia mielenkiintoisia paikkoja, joita halusimme vielä nähdä täällä Sveitsissä. Lähdimme Fiudella reissuun ja teimme oman ”Grand tourin” kiertelemällä Sveitsiä neljän päivän ajan. Tuosta reissusta teen postauksen myöhemmin, mutta ohessa muutamia kuvia makupaloiksi.



Kaunis Lucerne


Lugano


Comojärvi


Kauan odotettu junamatka Bernina junareittiä pitkin, upea Unesco-kohde


Mikä ihana yllätys Maienhof ja Pikku-Heidin maisemissa 


Rosa sanoisi tähän että "mystinen Liechtenstein"



St Gallen


Euroopan suurin vesiputous Rhinefall


...ja lopuksi Juravuorilla pieni St Ursinen kaupunki


Tuon reissun jälkeen kävimme Rosan kanssa vielä Morgesissa, sen linnassa oli upea Audrey Hepburn & Givenchy-näyttely, jossa on nähtävillä monia upeita pukuja, joita Audrey on käyttänyt elokuvissa ja vapaa-ajalla. Näyttely jatkuu vielä muutaman viikon ja siellä kannattaa todella käydä, mikäli on lähistöllä, täältä voit lukea postauksen tuosta näyttelystä. Näyttelyn jälkeen kävimme ihailemassa vielä rantakadulla upeita Dahlioita. Sitten Rosa lähtikin jo pikkuhiljaa takaisin Englantiin…



Morgesin linnassa on monen museon koti


Upea Audrey Hepburn ja Givenchyn näyttely


Rantakadun dahlioita voi ihailla vielä syyskuun ajan 
  

Ulkoilu


Viime kuussa havahduin miettimään mitä oikein tulen todella ikävöimään ja kaipaamaan Sveitsistä, eikä sitä tarvinnut kauaa miettiä, ensimmäiseksi tietenkin sää ja heti sen jälkeen upeat ulkoilumahdollisuudet.



Täällä asuessa olen innostunut patikoimisesta ja niitä reittejä täällä todella riittää! Tämän vuoksi päätin ainakin kerran viikossa vielä tehdä jonkin patikointireitin vuorilla ja toinen tavoitteeni on kulkea tuota Via Jacobi-reittiä ainakin Ranskan rajalle asti.



Elokuussa Via Jacobi jatkui Glandista, vanha puolustuslinja on kuin Toblerone suklaa


Kohti Pranginsia


Ensimmäinen etappi päättyi Nyoniin


Maaginen taivas matkalla Gran pre Celignyyn 


Kaunis Cran pre Celignyn kylä


Upea Commugny


Pikkusen on vielä matkaa jäljellä...


Tästä se kaikki alkoi! Näin tuon kiinnostavan kyltin meidän kylän raitilla...


Geneve Genthod



Viime kuussa jatkoin Via Jacobia Glandista Nyoniin, sieltä Celignyyn, sitten Commugnyyn ja ohitin oman kyläni, josta tämä kaikki aikanaan alkoi, pääsin ylittämään kantonin rajan Geneven puolelle, eikä Ranskan rajalle ole enää kuin noin 15 km.



Patikointia Juravuorilla Mont Rond-Petit Mont Rond


Via Jacobin lisäksi kävin patikoimassa myös vuorilla, tein ystävien kanssa kivan lomaltapaluu patikoinnin Jura-vuorilla, nousimme Col de Faucillen hiihtohissillä ylös ja kuljimme Petit Mont Rond vuorelta Mont Rond vuorelle. Päivitimme kuulumisia ja pidimme evästaukoa upeissa maisemissa. Täältä voit lukea aikaisemman postauksen samasta reitistä, tuolloin patikoimme reitin toiseen suuntaan.




Mont Blanc hieman ujona pilvien takana


Kaivoin patikointikirjani esille ja ensimmäiseksi kohteeksi otin Signal des Voironsin ja lähdin jahtaamaan näkymiä Mont Blancille, reitti oli vaihteleva ja sieltä oli upeat näkymät Alpeille sekä Geveve-järvelle. Valitettavasti Mont Blancia ujostutti ja se oli koko ajan pilvien peitossa. 



Geneve ja Genevejärvi


Laitumia Mont Salevella


Toinen patikointireitti oli myös samasta kirjasta, useasti olen käynyt Mont Salevella ihailemassa maisemia ja nyt ensimmäistä kertaa patikoimassa. Reitti oli aivan mahtava ja sieltä oli upeat 360 näkymät, arvatkaa oliko se Mont Blanc taasen kerran ujona? Lue lisää ja katso upeat kuvat Signal des Voirons ja MontSaleve.



Sunnuntaiajelulla



Saint Mauricen linna


Viime aikoina sunnuntaiajelut ovat muuttaneet muotoaan ja niistä on tavallaan tullut lähinnä kirpputorireissuja. Lempikirpputorini sijaitsee Montreuxin takana Villenuevessa ja tämän vuoksi olemme tutustuneet, sen lähistöllä sijaitseviin kaupunkeihin sekä yrittäneet epätoivoisesti päästä käymään Leysinin hiihtoalueella sijaitsevassa Kuklos ravintolassa, joka on suosittu näköalapaikka. Pyörivään Kuklos ravintolaan emme ole vielä ehtineet, mutta sen sijaan vierailimme upeassa Rooman ajan kaupungissa Martignyssä sekä läheisessä Saint Mauricessa joka on tunnettu luostaristaan sekä keijuluolasta. Kerron näistä lisää myöhemmin.



Martigny, Rooman Ajan amfiteattrei



Saint Maurice 



Kävin myös hauskoilla markkinoilla, jotka sijaitsevat Juravuorilla Ranskan ja Sveitsin rajan molemmin puolin. Samalla reissulla piipahdin kelloista ja arkkitehtuurista tunnetuissa Le Loclen ja La Chaux de Fondin kaupungeissa, kaupungit ovat UNESCO-kohteita ja myös näistä kirjoitan myöhemmin lisää, markkinoista voi käydä lukemassa täältä.



Välillä reissuillani tulee eteen yllättäviä asioita


Markkinat Juravuorilla Sveitsin ja Ranskan rajalla


Unsesco-kohde Le Locle


Unesco-kohde La Chaus de Fond




Martan touhut


Kaunis Annecyjärvi


Viime viikolla olin menossa ostamaan uutta ratsastuskypärää kun vanha alkaa kohta hajota, päätin lähteä Annecyyn, sillä sen lähistöllä on iso Dechatlon. Halusin kuitenkin piipahtaa Annecyssä ja olin ajatellut ajaa Annecy-järven ympäri, sillä olin kuullut että siellä on upeita paikkoja. Lähdin matkaan ja pysähdyin Annecyn vanhaan kaupunkiin hetkeksi, pitihän nuo ihanat sisustusliikkeet käydä läpi. Jatkoin matkaa ja kukaan ei varmaan ylläty jos kerron että en sitten ehtinytkään sinne urheiluliikkeeseen ostamaan sitä ratsastuskypärää, vaan sen sijaan jäin ihastelemaan ja kuvailemaan ihania rantakaupunkeja. Täytyy siis tehdä uusi ostosreissu, ymmärrätte varmaan aikanaa kun saan tehtyä ”Tour de Lac Annecy”- postauksen.



Tour de Lac Annecy


4 kommenttia:

  1. Enpä ole kuullut vielä kenenkään tykänneen muuttotouhuista. Olisikohan neljäkymmentä kuutiota riittävä? Riippuu tietysti pakkaajien taidosta ja onko paljon kokonaisia huonekaluja, patjoja, piironkeja... Astioiden kanssa nyhertäminen on ikävää, kirjat on helppoja. Siirrätin juuri viisi kuutiota rompetta muuttoautossa ja näin minkälaisen siivun se määrä otti rekasta, jossa oli muidenkin muuttotavaroita.
    Mukavia kuvia viimekuun reissuista. Olen itsekin taas menossa patikkaretkelle Zermattin suuntaan. Alppien ruskamaisemat odottaa.
    fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin hypätä koko tuon muuttohässäkän yli ja siirtyä suoraan siihen uuden kodin laittamiseen, mutta valitettavasti ennen kuin siihen tilanteeseen pääsee niin on pitkä tie edessä ;) Täytyy sanoa että 40 on alakanttiin arvioitu... Muuttofirmojen arviot heittelivät yllättävän paljon, joten nähtäväksi jää mikä on sitten se todellinen kuutiomäärä! Ihanaa reissua sinulle, tuo Mattehorn on vaan niin huikea, meidän reissulla se oli aika ujo eikä halunnut juuri näyttäytyä, toivotaan että sinulla on parempi onni sen suhteen. Taisin tykätä tästä enemmän Zermatista näin syksyllä kuin talvella lasketteluaikaan!

      Poista
  2. Hehe itse vihaan muuttopuuhia. Ostin juuri jouluksi matkat ebookersilta ja sain vielä 12 % alennustat tällä alennuskoodilla ebookers alennuskoodi http://tarjoushaukka.fi/alennuskoodi/ebookers/ebookers-12-alennuskoodi/. Jätän siis joulumuuton muiden puuhaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tuo muuttotouhu on nyt toistaiseksi ohitse, mutta kyllä siinä taas oli ainekset pieneen jännitysnäytelmään. Muutto on ainoastaan silloin kivaa kun sitä on odotettu kauan ja on löytynyt se unelma-asunto, silloin sitä sormet oikein syyhyävät, että pääsee laittamaan kuntoon ja suunnittelemaan.

      Poista

Mahtavaa että löysit sivuilleni!
Jätäthän kommentin käynnistäsi, luen niitä mielelläni.